- 3 tane yumurta
- 1 litre süt
- 1 tutam tuz
- 3-4 yemek kasik ay cicek yagi
- 1 su bardak toz seker
- 650 gram un
- 1 tatli kasik kabartma tozu
hazirlanisi
- Önce yumurtaları çırpın.
- Ardından unu kabartma tozunu ekleyip cirpmaya devam edin.
- Sütü azar azar içine ekleyin ki top olmasın.
- Tuzu ve yaginida en son ekeyip krep hamurunuzu oluşturun.
- Teflon tavanin icine yag damlatin pecete ile hertarafina sürün.
- Kızgın tavaya, krep hamurundan yarım kepçe kadar dökün.
- Çok ince bir hamur oluyor.
- Bir tarafi pisince yavasca bir ucunda kaldirip diyer tarafini cevirin.
- Sagli sollu pisirin.
- Ben icine Paradis puding tozunu soguk sütle cirptim bir az sütünü fazla koydum .
- Kreplerin icine bu hazirladigim vanilyali pudingle sardim .
- Üzerlerine tarcin la tamamladim.
- Bu tariften yaklasik 35 tane kirep cikiyor .
No comments:
Post a Comment