Baklava tarifi
malzemeler
- 1 paket hazir baklavalik yufga
İç malzeme
- 2 su cekilmis ceviz
- 1 paket tereyag (250 gram )
Şerbet için
- 3 su bardak su
- 3,5 su bardak şeker
- Yarım limon suyu
yapılışı
- Şerbet malzemesi iyicene kaynatılır ve sogumaya bırakılır.
- Hamur malzemesi ile ele yapışmayan hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra ha
- Yufgayi yaklasik 15 -20 dakika önden buzdolabinda cikartin.
- Her iki yufgayi üst üste koyun.
- Cevizden ekileyin.
- Oklavayla bir ucun diyer ucuna kadar yuvarlayin.
- Oklavayi büzerek kikartin.
- En üstüne 2 tane yufga birakin.
- Bu ayirdiginiz yufgayi tirtl sekli vern büzerek yerlestirin.
- Kare dilimleyin(burada dilimlenmeyi utuldu bu canim baklava )
- Tere yagi eritin üzerindeki köpük olustuysa kasikla alip atin.
- Baklavanin üzerine tereyagi dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece firinda nar gibi pişirilin.
- Sıcak baklavaya soğuk şerbet gezdirilir.
- Şerbeti çekince servise hazir.
No comments:
Post a Comment