Sunday, May 30, 2010

tırtıl baklava

TIRTIL
Baklava tarifi



malzemeler
  • 1 paket hazir baklavalik yufga

İç malzeme

  • 2 su cekilmis ceviz
  • 1 paket tereyag (250 gram )

Şerbet için

  • 3 su bardak su
  • 3,5 su bardak şeker
  • Yarım limon suyu

yapılışı

  • Şerbet malzemesi iyicene kaynatılır ve sogumaya bırakılır.
  • Hamur malzemesi ile ele yapışmayan hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra ha
  • Yufgayi yaklasik 15 -20 dakika önden buzdolabinda cikartin.
  • Her iki yufgayi üst üste koyun.
  • Cevizden ekileyin.
  • Oklavayla bir ucun diyer ucuna kadar yuvarlayin.
  • Oklavayi büzerek kikartin.
  • En üstüne 2 tane yufga birakin.
  • Bu ayirdiginiz yufgayi tirtl sekli vern büzerek yerlestirin.
  • Kare dilimleyin(burada dilimlenmeyi utuldu bu canim baklava )
  • Tere yagi eritin üzerindeki köpük olustuysa kasikla alip atin.
  • Baklavanin üzerine tereyagi dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece firinda nar gibi pişirilin.
  • Sıcak baklavaya soğuk şerbet gezdirilir.
  • Şerbeti çekince servise hazir.

No comments:

Post a Comment