- 1 ,5 kilo un
- 1 tane yas maya
- aldigi kadar ilik süt
- 1 tatli kasik tuz
- yarim su bardak aycicek yagi
üzeri icin
- 2 tane yumurta , 2 yemek kasik süt ,susam ,cörek otu
ic malzeme
- yarim kilo ispanak
- 150 gram böreklik peynir
- 1 tatli kasik kirmizi pul biber
- 5-6 yemek kasik sivi yag
- 2 tane sogan
hazirlanisi
- Unumuzun içine maya ve tuzumuzu koyup yavaş yavaş sütünü ekleyerek yoguralım.
- Yumusak bir hamur ve yugrulup yarim saat kada üzeri kapali dinlendirin
- Hamurumuzdan limon büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Yemek tabagı büyüklüğünde açalım.
- Daha sonra ince ince hazirladigimisz icten koyup ıspanaklar biraz ölecektir.Açtığımız hamurumuzun ortasina ıspanagımızı koyup kenarlarini ortada bulusturalim.
- Üzerine yumurta ve sütü cirpin böregin üzerine sürüp susam ve cörek otu dökelim.
- Firinda 170 derecede pisirilelim.
- Arzuya göre ıspanak yerine patetesde kullanabilinir.
No comments:
Post a Comment