- 2 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak sıvıyag
- 1 yemek kaşık şeker
- 1 tatlı kaşık tuz
- aldigi kadar un
- 3 yumurta beyazi (sarisini üzerine sürün )
- 1 tane yas maya
ici icin
- böreklik peynir
hazirlanimi
- Tüm malzemeyi derin bir kabin icine katip iyicene yugurun.
- Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur .
- Hamuru üzeri kapali 20 -25 dakika kadar mayalandırın.
- Peynir içini hazırlayın.
- Tezgahin ütünü sıvıyag ile yaglayın .
- Hamuru 5 parçaya bölün.
- Hamuru merdane ile acin pitza dilimi gibi kesin.
- Kenarlarina peynir koyup kenarindan tutup ucuna dogru sarin ay sekli verin.
- üzerine yumurta sürün cörek otu kullandim susamda kullana bilirsiniz.
- 175 derecedeönceden isitilmis firinda pisirin.
No comments:
Post a Comment