poğaça tarifi
malzeme
- 1 su bardak yogurt
- 1 çay bardak sıvı yag,
- bir tutam tuz
- 1 tane yas maya
- alabildigi kadar un
İç malzemesi
- 300 gram beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 cay kasik pul biber
- üzerine cörek otu
hazirlanimi
- Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yogurulur.
- Mayalanmasini firini 50 dereceye acip firinin icinde mayalanmasini saglayin.
- Yikayip ayiklanan maydonozlar kiyilir , peynir ve pulbiberlen karistirilir.
- Pogcanin istediginiz şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Cörek ozu da ilave edilip 50 derece olan firinda 10 dakika dar mayalanmaya birakin .
- Firinin ayarini mayalaninca pogcalar 170 derece ye alin.
- Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
No comments:
Post a Comment