Monday, May 10, 2010

Yaban meyvali waffeln pasta

Yaban meyvali waffeln pasta





Waffeln
malzeme
  • 250 gram un
  • 2 tatli kasik vanilya sekeri
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3 tane yumurta
  • 1/4 litre süt
  • 150 gram toz seker
  • yumusak 125 gram margarin

hazirlanimi

  • Derin bir kabin icinde tüm malzemeyi cirpin mikserle.
  • Waffel makinasina yag sürüp waffelleri pisirin.

Kiramasi icin

  • 2 tane ciy kirema (400 gram)
  • 1 paket ciy kirama sikilastiricisi
  • 4 yemek kasik seker
  • 250 gram kaymak maskapone
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 3 yemek kasik puding totu (soguk sütle cirpinanlardan )
  • 300 gram karamik karisimi

hazirlanimi

  • Hazirladiginiz vaffelleri borcama siralayin.
  • Ciykiremayi kirema silastirici ve vanilya puding tozunu da ekleyip cirpin.
  • Vanilya tozunu ,seker ve kaymagi da ekleyip devam cirpin.
  • Hazirladiginiz karisimi waffellerin üzerine sürün.
  • Ben dondurma üzerlerine kullanilan yaban meyvasi kullandim hafif eksi cok nefis bir lezlet veriyor .
  • Derin dondurucularin icinde karisik sekilde satiliyor kiremanin üzerine donmus olarak koyup üzerini kapatin pastanizin buzdolabinda yaklasik 3-4 sat sonra servis yapin.
  • Benim esim bu gün bu pastami almanca kursuna götürdü arkadaslarina ben bir dilim yedim nefis bir tat.

No comments:

Post a Comment