malzeme
- 250 gram un
- 2 tatli kasik vanilya sekeri
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 3 tane yumurta
- 1/4 litre süt
- 150 gram toz seker
- yumusak 125 gram margarin
hazirlanimi
- Derin bir kabin icinde tüm malzemeyi cirpin mikserle.
- Waffel makinasina yag sürüp waffelleri pisirin.
Kiramasi icin
- 2 tane ciy kirema (400 gram)
- 1 paket ciy kirama sikilastiricisi
- 4 yemek kasik seker
- 250 gram kaymak maskapone
- 2 tane vanilya sekeri
- 3 yemek kasik puding totu (soguk sütle cirpinanlardan )
- 300 gram karamik karisimi
hazirlanimi
- Hazirladiginiz vaffelleri borcama siralayin.
- Ciykiremayi kirema silastirici ve vanilya puding tozunu da ekleyip cirpin.
- Vanilya tozunu ,seker ve kaymagi da ekleyip devam cirpin.
- Hazirladiginiz karisimi waffellerin üzerine sürün.
- Ben dondurma üzerlerine kullanilan yaban meyvasi kullandim hafif eksi cok nefis bir lezlet veriyor .
- Derin dondurucularin icinde karisik sekilde satiliyor kiremanin üzerine donmus olarak koyup üzerini kapatin pastanizin buzdolabinda yaklasik 3-4 sat sonra servis yapin.
- Benim esim bu gün bu pastami almanca kursuna götürdü arkadaslarina ben bir dilim yedim nefis bir tat.
No comments:
Post a Comment