malzeme
- 4 tane yumurta
- 4 yemek kasik un
- 400 gram irmik
- 1 su bardak toz şeker
- 1 su bardak ispanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- Limon kabugu rendesi
Serbeti için
- 5 su bardak su
- 4 su bardak toz şeker
- Yarım limon suyu
- üzerine hindistan cevizi ve findik
Yapılışı
- Öncelikle şerbeti kaynatırız.
- Taze ispanek kullandim.
- 6-7 yaprak ispanak yikayip az suda haslayin ve mikserden gecirin 1 su bardagi olsun .
- Normal tarifde yogurt katiliyor yoksa ispanak yogurt kullanin .
- Diger tarafta aynı kekhamuru hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız .
- 170 derece fırına süreriz.
- Piştikten sonra tatlimiz şerbetimizi ılık olarak dökeriz.
- üzerine ben hindistan cevizi ve findik kullandim.
- Anneler günü pikniye gittik bu tatliyi oraya götürdüm nefis bir lezlet .
- Kesinlikle ispanak kokmuyor
No comments:
Post a Comment