Wednesday, May 12, 2010

ispanakli Revani

revani ispanakli
malzeme
  • 4 tane yumurta
  • 4 yemek kasik un
  • 400 gram irmik
  • 1 su bardak toz şeker
  • 1 su bardak ispanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Limon kabugu rendesi

Serbeti için

  • 5 su bardak su
  • 4 su bardak toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • üzerine hindistan cevizi ve findik

Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti kaynatırız.
  • Taze ispanek kullandim.
  • 6-7 yaprak ispanak yikayip az suda haslayin ve mikserden gecirin 1 su bardagi olsun .
  • Normal tarifde yogurt katiliyor yoksa ispanak yogurt kullanin .
  • Diger tarafta aynı kekhamuru hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız .
  • 170 derece fırına süreriz.
  • Piştikten sonra tatlimiz şerbetimizi ılık olarak dökeriz.
  • üzerine ben hindistan cevizi ve findik kullandim.
  • Anneler günü pikniye gittik bu tatliyi oraya götürdüm nefis bir lezlet .
  • Kesinlikle ispanak kokmuyor

No comments:

Post a Comment